Når trægulvet er slebet, skal overfladen behandles, så den bliver modstandsdygtigt overfor slid og smuds. Man kan vælge mellem forskellige typer behandling, som hver især har sine fordele:

Lud

Lyse trægulve gør rummet lyst og venligt. Ludbehandlingen bevarer og fremhæver gulvets lyse nuance og træets smukke naturlige struktur. Træet ”rejser sig igen ved sæbevask, hvis der er kommet mærker i. Hvis gulvet vedligeholdes rigtigt forbliver det særdeles slidstærkt, og er nemt at holde rent. Ofte er det nok med en gang støvsugning og vask.

 

Olie

Oliering bevarer træets naturlige overflade og struktur. Ved oliebehandling forbliver gulvet smukt, naturligt og praktisk. Gulvolie giver især mørke træsorter glød og dybde og den fremhæver træets åretegninger. Oliebehandlede gulve for en smuk ensartet overflade. Nemt at rengøre og vedligeholde.

 

Lak

Et eksklusivt, elegant og modstandsdygtigt gulv, som skaber en hyggelig og varm atmosfære. Overfladen er ekstrem modstandsdygtig overfor slid og spild. Nem at rengøre. Akryl/polyuretan lakker er det nyeste indenfor 2-komponent vandbaserede lakker. Den giver en særdeles stærk slidstyrke og fastholder træets farve og er samtidig miljøvenlig og lugtsvag.